Perfuzie cu Poezie

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad  va fi gazda unui nou Atelier literar online, sâmbătă, 20 Martie 2021, ora 19.00.

Atelierul va omagia Poezia – ca Regină a literaturii, precedând  Ziua Internațională a Poeziei,  marcată pe întreg mapamondul la data de 21 Martie.

”Ziua Internațională a Poeziei a fost declarată de UNESCO,  în anul 1999 ca o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale” (wikipedia).

Dar ce este Poezia?

Fără a încerca să o încarcerăm în definiții-de parcă am avea vreo șansă!- doar căutând, cel mult, să-i perturbăm aura, atât cât să o facă și mai seducătoare, voi cita cuvintele unei tinere foste jurnaliste, Apostol Cristina, cuvinte ce mi s-au părut edificatoare pentru întrebarea pusă aici. Ea spune: „Poezia este limbajul celor ce nu şi-au pierdut definitiv inima”.

Deci,  potrivit acestei afirmații, poeții se întrunesc, din când în când, ca să se regăsească, să se atingă, să-și stârnească inima și, desigur, s-o perfuzeze, s-o realimenteze cu energie din energia cea bună: Poezia.

Ziua Internațională a Poeziei este, de altfel, un moment favorabil pentru promovarea lecturii, a cărții, a creației, pentru apropierea dintre poezie şi alte arte, pentru prietenii, dincolo de granițele  deja trasate.

Evenimentul va fi moderat de Lucia Bibarț.